پسوریازیس چیست؟10 دارو و درمان پسوریازیس

پسوریازیس

سوریازیس چیست؟

این بیماری در دسته بیماری های خود ایمنی و نوعی اختلال پوستی محسوب می شود که از آن با عنوان صدفک یا صدف پوستی یاد می کنند. هنگام ابتلا به این بیماری پوست انسان بیش از حد طبیعی تکثیر می شسود و سرعت آن به بیش از 10 برابر می رسد.

همانطور که می دانید سلول های پوستی در انسان ها بین 10 تا 30 روز به شکل کامل تعویض می شوند. اما در بیماری پسوریازس سلول های پوستی بین 3 تا 4 روز یکبار تعویض می شوند که باعث می شود افراد دچار مشکلاتی شوند.

بیماری پسوریازیس نوعی عارضه است که موجب ایجاد لکه هایی بر روی پوست افراد می شود. این لکه ها به رنگ قرمز و سفید هستند و هنگام لمس به شکل ناهمواری هستند. لکه های پوستی می توانند در همه ی قسمت های بدن انسان رشد کنند اما اغلب آن را را بر روی قسمت های مختلفیث مثل آرنج، دست، سر و کمر افراد بیشتر مشاهده می کنند.

معمولا افرادی که در سنین بزرگسالی هستند به بیماری پسوریازیس مبتلا می شوند. بیشتر مبتلایان به این بیماری اغلب در چند نقطه درگیر هستند اما در موارد با شدت زیاد بیشتر نقاط بدن بیمار درگیر می شود. این بیماری حالت دوره ای دارد و افراد را تحت تاثیر قرار می دهد.

داروخانه همایون ذاکری به عنوان داروخانه آنلاین و بهترین داروخانه در تهران قصد دارد علل بیماری و داروهای مناسب این عارضه را در مقاله پیش رو مورد بررسی قرار دهد.

علل ابتلا به پسوریازیس

مهمترین پرسشی که در رابطه با این بیماری وجود دارد این است که علت ابتلا به پسوریازیس چیست؟ همانطور که در ابتدای امر اشاره کردیم علت بیماری پسوریازیس را نقص در سیستم ایمنی عنوان می کنند. به این ترتیب که سیستم ایمنی در بدن فرد زودتر از زمان معمول به تعویض پوست فرد می پردازد.

مرسوم ترین نوع این بیماری را با عنوان پسوریازیس پلاکی معرفی می کنند که در آن پوست بیمار به شکل لکه های قرمز و پوسته پوسته در می آیند.

حال این سوال پیش می آید که دلایل نقص در سیستم ایمنی و ابتلا به پسورزیایس چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که عواملی که باعث نقص و اختلال در سیستم ایمنی بدن افراد می شوند تا کنون ناشناخته مانده اند. پژوهشگران اعتقاد دارند که این عوامل می تواند ناشی از نقص در ژنتیک افراد و عوامل محیطی باشد.

البته باید توجه داشته باشید که هر فردی می تواند به بیماری پسوریازیس مبتلا شود. یک سوم افراد مبتلا به این بیماری ممکن است از دوران کودکی به این بیماری دچار شوند. در ادامه عواملی را که می توانند خطر ابتلا به پسوریازیس را افزایش دهند را مورد بررسی قرار می دهیم.

سوابق خانوادگی

داشتن والدین مبتلا به بیماری پسوریازیس می تواند موجب این بیماری شود. در صورتی پدر و مادر هر دو به این بیماری مبتلا باشند خطر ابتلا پسوریازیس در کودکان به مقدار بیشتری افزایش پیدا می کند. ابتلا به پسوریازیس در بین خانواده ها رایج است اما امکان دارد نسل های بعدی به این بیماری مبتلا نشوند.

برای درک بیشتر می توانیم یک مثال بیاوریم در صورتی که یک پدربزرگ مبتلا به این بیماری باشد احتمال درگیر شدن نوه او وجود دارد اما مادر لزوما مبتلا نخواهد شد.

انواع پسوریازیس

انواع پسوریازیس چیست؟ این بیماری در انواع مختلفی بروز می کند که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد.

پسوریازیس پلاکی: رایج ترین نوع پسوریازیس نوع پلاکی آن است که بر روی پوست لکه هایی را به رنگ صدفی ایجاد می کند. این لکه ها می تواند حساس شده و باعث خارشض و سوزش در پوست شود.

پسوریازیس ناخن: این نوع از بیماری ناخن و انگشتان را تحت تاثیر قرار می دهد. در این نوع ناخن دچار تغییر رنگ شده و در موارد شدید امکان دارد ناخن از بستر انگشتان جدا شود.

پسوریازیس گوتات: این نوع از بیماری با عوارض مختلف باکتریایی مثل گلو درد بروز کند. البته بیمار دچار ضایعات و لکه های پوستی هم خواه9ند بود. معمولا عوارض این بیماری در دست، بازوها، تنه و پاهای فرد مشاهده می شود.

پسوریازیس معکوس: در این شکل از بیماری بخش هایی از بدن مانند کشاله ران ها، پستان، باسن درگیر می شود. این بیماری به صورت لکه های قرمز بروز می کند. در صورتی که بیمار دچار تعریق شود سوزش و خارش نقاط درگیر افزایش پیدا می کند.

پسوریازیس پوسچولار: این نوع از بیماری به شکل نادری بروز می کند، که بیمار دچار ضیعات چرکی می شود. در این نوع معمولا کف دست های بیمار درگیر می شود.

پسوریازیس اریتودرمیک: نوع دیگری از این بیماری است که کل بدن افراد درگیر می شود، به این شکل که فرد در همه نواحی بدن دچار بثورات جلدی می شود. عوارض این بیماری به شکل خارش و سوختگی بروز می کند.

آرتروز پسوریازیس: همانطور که از نام این بیماری مشخص است همراه با تورم در مفاصل اتفاق می افتد. علاوه بر مشکلات پوستی افراد با تورم در مفاصل درگیر شده معمولا 10 تا 20 درصد مبتلایان به بیماری پسوریازیس با تورم مفصلی درگیر هستند.

علائم پسوریازیس

در ادامه می خواهیم علائم پسوریازیس چیست؟ مورد بررسی قرار دهیم. این علائم می تواند به اشکال مختلفی بروز پیدا کند. در ادامه به علائم و نشانه های پسوریازیس را مورد بررسی قرار دهیم.

  • اولین نشانه ها به شکل پینه های ملتهب و برجسته ای به رنگ قرمز بر روی پوست بروز می کند.
  • گاهی اوقات پوست به شدت خشک شده و دچار ترک خوردگی و خونریزی می شود.
  • در اطراف پینه ها فرد احساس درد و ناراحتی دارد.
  • مفاصل در بیمار به صورت دردناک و متورم می باشد.
  • فرد در اطراف پینه ها دچار سوزش و درد می کند.
  • بر روی پینه های قرمز رنگ لایه ای به شکل فلس های نقره ای رنگی به وجود می آید.
  • در برخی موارد ناخن ها به شکل ضخیم در می آید برآمده می شوند و گاهی از گوشت جدا شده و می افتند.
  • بروز تاورهای پر از چرک و لکه بر روی لکه های قرمز پوستی

راه های درمان پسوریازیس چیست؟

درمان پسوریازیس به شیوه های مختلف علمی و خانگی انجام می گیرد. امروزه با مراجعه به داروخانه آنلاین می توانید داروهای مربوط به این بیماری را خریداری کرده و تحت نظر پزشک مصرف نمایید. بعضی از داروهای پسوریازیس دارای قابلیت هایی هستند که از رشد سلول های جدید جلوگیری می کند. برخی دیگر از این داروها به صورت ضد خشکی و خارش پوست عمل می کنند.

معمولا داروها را بر اساس نوع بیماری انتخاب می کنند. هنگام مراجعه به پزشک ابتدا سن بیمار، میزان درگیری و. بروز بثورات، وضعیت سلامت کامل بدن و موارد دیگر را مورد بررسی قرار می دهند. سپس بر اساس آن یک برنامه دارویی مناسب توسط پزشک تنظیم می گردد. معمولا درمان ها برای افراد با استفاده از گزینه های زیر انجام می شود.

متوترکسات: استفاده از این دارو برای مبتلایان به بیماری در حالت خاص و شدید تجویز می شود که امکان دارد نقاطی مانند ریه و کبد بیمار را درگیر کند. بنابراین استفاده از این روش درمانی در موقعیت های خاص پیشنهاد می شود.

نور درمانی: استفاده از نور ماوراء بنفش باعث می شود که رشد سلول های پوستی مقداری کند شود. این روش درمانی توسط پزشکان متخصص انجام می گیرد.

یکی دیگر از روش های درمانی پرکاربرد استفاده از کرم های استروئیدی است.

استعمال مرطوب کننده های قوی برای پوست های خشک نیز می تواند به کنترل این بیماری کمک زیادی کند.

داروهای سیستمیک: این روش درمانی زمانی تجویز می شود که فرد به نور درمانی و درمان های موضعی واکنشی نشان نمی دهد. داروهایی که در این شیوه مورد استفاده قرار می گیرند شامل سیکلوسپورین و اکرتینیب، متوترکسات است که می توانند التهاب را در سلول های پوستی کنترل کرده و مقداری کاهش دهند.

درمان های بیولوژیک و درمان های رویکردی روش هایی هستند که برای کنترل بیماری پسوریازیس به کار می روند.

درمان پسوریازیس

جلوگیری از پسوریازیس

برای جلوگیری از ابتلا به بیماری پسوریازیس می توانید از در معرض عوامل محرک پوستی قرار گرفتن مثل مواد شیمیایی، استفاده از پارچه ها و لباس هایی که خشن هستند باعث تحریک پوست می شوند اجتناب کنید.

لازم است برای جلوگیری از پسوریازیس افراد مقاومت خود را در برابر عوامل محیطی مانند در معرض تابش آفتاب قرار گرفتن استفاده از کرم های ضد آفتاب، کنترل مصرف الکل و دخانیات را داشته باشند. مصرف این موارد می تواند علائم ابتلا به پسوریازیس را افزایش دهد.

پسوریازیس سر

داروخانه آنلاین در تهران در رابطه پسوریازیس سر و داروهای مربوط به آن اطلاعاتی را در اختیار کاربران قرار می دهد. این اطلاعات شامل موارد زیر است.

در این این موقعیت فرد از ناحیه پوست سر دچار اختلال می شود. بیمار پس از ابتلا لکه های قرمز رنگ و فلس مانندی را بر روی پوست سر خود مشاهده می کند. در برخی موارد بیمار در یک یا چند ناحیه این لکه ها را مشاهده می کند گاهی ممکن است همه نقاط سر درگیر بیماری شود. عوارض بیماری علاوه بر سر در ناحبه گردن نیز مشاهده می شود و بیمار دچار خارش، خشکی پوست، ریزش مو، درد در ناحیه سر خود می شود.

درمان این بیماری به کمک شامپوها و مرطوب کننده های مراقبت پوست و مو، مخصوص پوست سر انجام می گیرد. افراد می توانند برای خرید شامپو پسوریازیس به داروخانه شمال تهران مراجعه کنند. شامپوهایی که برای این بیماری تزریق می شوند حاوی قطران ذغال سنگ و برخی از آن ها فاقد این ماده هستند که به بهبود پسوریازیس سر کمک زیادی می کند.

معمولا در هنگام بروز پسوریازیس خفیف از داروهایی نظیر اسید سالیک که به عنوان لایه بردار عمل می کند،محصولات کول تار، داروهای درون ضایعه ای استروئیدی و شامپوهای دارویی استفاده می کنند.

درمان پسوریازیس حاد در ناحیه سر نیز با استفاده از اسید سالیسیلیک، قطران زغال سنگ با غلظت بیشتر انجام می گیرد. البته برخی از داروهای موضعی هم وجود دارد که در موقعیت شدید استفاده می شود. در ادامه بهترین پماد پسوریازیس را به شکل مختصر معرفی خواهیم کرد که شامل:

تازاروتن؛ از ویتامین A مشتق شده است.

کلسیپوترین؛ مشتق قوی ویتامین D

آنترالین؛ یک داروی تجویزی قدیمی

کلسیپوترین و بتامتازون دی پروپیونات؛ مشتق ویتامین D همراه با یک استروئید قوی

معمولا افراد در هنگام مراجعه به داروخانه همایون ذاکری ممکن است مراجعین این سوال را مطرح کنند که بهترین داروی پسوریازیس چیست؟ بهترین روش درمانی برای درمان پسوریازیس بر اساس شرایط و وضعیت بیمار محاسبه می شود. استفاده از کرم ها یکی از بهترین روش های درمانی می باشد.

معمولا برای درمان از محصولات حاوی سالیسیلیک اسید می باشد. بهترین پماد پسوریازیس معمولا حاوی قابلیت های کورتیکواستروئیدی می باشند. بنابراین در هنگام خرید کرم  پسوریازیس لازم است این محصولات را مورد بررسی قرار داده و اطمینان حاص کنید که از ویژگی های لایه برداری برخوردار باشند. این کرم ها می توانند حالت فلس مانند پوست را از بین برده و احساس بهتری در بیمار ایجاد کنند.

یکی از مهمترین روش های درمان بیماری پسوریازیس مخصوصا در ناحیه سر تزریق آمپول است برای اطلاع قیمت آمپول  پسوریازیس می توانید به صورت حضوری و آنلاین به داروخانه دکتر همایون ذاکری مراجعه کنید.

داروخانه همایون ذاکری به عنوان یکی از بهترین نمونه های داروخانه آنلاین در تهران این امکان را برای افراد به وجود آورده که داروهای خود را به شکل اینترنتی تهیه نمایند. امیدواریم مطالب بیان شده برای افراد مفید باشد.

سوالات متداول

پسوریازیس از چی به وجود میاد؟

تا به امروز دلیل قطعی برای بیماری پسوریازیس بیان نشده است. اما بیشترین عملی که در این زمینه دخیل می دانند وراثت است. ممکن است افراد از بدو تولید این موضوع را به شکل بالقوه داشته باشند. علاوه بر این عوامل دیگری مانند تحریکات پوستی، مصرف دخانیات و مشروبات الکلی، استفاده از داروهای خاص، تاثیر آب و هوا، استرس و آسیب های پوستی را در این امر دخیل دانست.

پسوریازیس باعث ریزش مو می شود؟

پسوریازیس به تنهایی نمی تواند باعث ریزش موها شود. اما بروز لکه های پوستی در ناحیه سر و ایجاد خشکی در ناحیه سر باعث می شود که فرد دچار ریزش مو شود. در ادامه باید بگوییم که خوشبختانه افراد مبتلا به این بیماری بعد از از بین رفتن لکه های مورد نظر مجددا با رویش موها مواجه می شوند. می توانیم بگوییم ریزش مو در این بیماری موقتی است.

پسوریازیس باعث سرطان میشود؟

بیماری پسوریازیس می تواند خطر ابتلا به بعضی از سرطان ها را افزایش دهد. اگرچه این مطالعه به طور خاصی در این زمینه صورت نگرفته است چرا افراد مبتلا به پسوریازیس ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به سرطان باشند، اما می توانیم به چند مورد که خطر ابتلا به سرطان در این شرایط را بشتر کنند اشاره کنیم.

پسوریازیس یک بیماری التهابی است که سلول‌های ایمنی پوست بیش از حد فعال در بدن درگیر شده و فعالیت می‌کند. تحقیقات نشان می دهد که سایر بیماری های التهابی مزمن مانند بیماری کرون نیز با افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط هستند.

بسیاری از بیماران مبتلا به پسوریازیس علاوه بر این بیماری دارای سندرم متابولیک، اختلال مصرف دخانیات و افزایش مصرف الکل هستند. برخی از این شرایط با افزایش خطر ابتلا به سرطان نیز مرتبط است.

افراد مبتلا به پسوریازیس شدید اغلب با درمان های موضعی (آنهایی که روی پوست اعمال می شود)، مانند کورتیکواستروئیدهای موضعی و آنالوگ های ویتامین D، تسکین کافی را دریافت نمی کنند. بنابراین ممکن است با داروهایی که سلول ها و پروتئین های خاص ایمنی را هدف قرار می دهند، درمان شوند.

برخی از این داروها خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهند. مطالعات نشان می‌دهد که خطر ابتلا به سرطان در بیمارانی که این درمان‌ها را دریافت می‌کنند، افزایش چندانی ندارد. سایر درمان‌ها مانند فتوتراپی (نور درمانی)، خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهند.

فرق پسوریازیس با قارچ پوستی؟

پسوریازیس و عفونت های قارچی ممکن است شبیه یکدیگر باشند، اما دارای شرایط بسیار متفاوتی هستند. پسوریازیس می توانند در هر جایی از بدن شما ظاهر شوند، معمولاً در موارد زیر یافت می شوند:
پوست سر
آرنج ها
زانوها
پایین کمر

در حالی که قارچ پوستی ز بسیاری جهات شبیه علائم پسوریازیس است تفاوت هایی نیز با همدیگر دارند. عفونت‌های قارچی همچنین می‌توانند لکه‌های برجسته و قرمز روی پوست ایجاد کنند. این لکه ها ممکن است خارش داشته باشند که می تواند از نظر شدت متفاوت باشد.
نشانه واضح عفونت قارچی این است که بدون درمان به رشد خود ادامه می دهد. این امر به ویژه در مورد عفونت های قارچی روی پا و پوست سر صادق است. انواع مختلف قارچ ها می توانند باعث عفونت قارچی شوند که این امر به عنوان تفاوت در این دو بیماری می شود.

پسوریازیس درمان قطعی دارد؟

متاسفانه پسوریازیس درمان قطعی ندارد، اما داروهای زیادی وجود دارند که با کمک آنها، می توانید بیماری پسوریازیس تحت کنترل قرار دهید.

برای درمان پسوریازیس چی بخوریم ؟

بهترین غذاهایی که برای افراد مبتلا پسوریازیس پیشنهاد می شود شامل: پروتئین بدون چربی یا پروتئین‌های گیاهی میوه و سبزیجات، ماهی می باشد.

برای درمان پسوریازیس چه پمادی بزنیم؟

پماد های حاوی کورتیکواستروئیدهای موضعی و رتینوئیدهای موضعی بهترین گزینه های درمانی برای پسوریازیس به شمار می روند. نمی توانیم به شکل قطعی یک پمادئ مشخص را معرفی کنیم. افراد در هنگام مراجعه به پزشک بر اساس میزان شدت و ووخامت بیماری و شرایط کلی تحت درمان قرار می گیرند.