5 مزایا و عوارض مصرف قرص کلونازپام 2

5 مزایا و عوارض مصرف قرص کلونازپام 2

5 مزایا و عوارض مصرف قرص کلونازپام 2 چیست؟ قرص کلونازپام 2 به عنوان یک داروی ضد اضطراب شناخته می شود. برای مصرف این دارو نیاز به پزشک و نسخه است. افراد نمی توانند بدون تجویز پزشک این دارو را مصرف کنند. برای دریافت مشاوره دارویی در این زمینه می توانید از داروخانه آنلاین کمک بگیرید. در ادامه قصد داریم این موضوع را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.

قرص کلونازپام 2 برای چیست؟

معمولا قرص کلونازپام 2 را برای کنترل تشنج و جلوگیری از بروز آن مورد استفاده قرار می دهند. این دارو را برای کنترل مواردی مانند صرع، اضطراب، تشنج به کار می برند. در برخی موارد مشاهده شده است که این قرص را برای درمان کردن حملات ناشی از پنیک و وحشت زدگی نیز مورد استفاده قرار می دهند.

عملکرد قرص کلونازپام بر استی آرام کردن مغز و اعصاب انسان ها می باشد. در واقع باید بدانید که این دارو در دسته داروهای بنزودیازپین قرار می گیرد. افرادی که به چند نوع تشنج با دلایل مختلف دچار هستند، ممکن است در اولین تجربه مصرف تشنج کنند. در صورت بروز این اتفاق فرد باید فورا پزشک خود را در جریان قرار دهد.

نحوه مصرف قرص کلونازپام 2

مصرف قرص کلونازپام 2 باید بر اساس اصول خاصی صورت بگیرد، تا فرد دچار مشکل نشود. زمانی که داروی کلونازپام به شکل خوراکی تجویز می شود. افراد موظف هستند در طول روز دو الی سه مرتبه این دارو را مصرف نمایند. داروخانه شمال تهران درباره تاثیرگذاری هر چه بهتر این دارو پیشنهاد می کند، که آن را به شکل منظم و در ساعت مقرر مصرف نمایید.

مصرف دارو را نیاید به شکل ناگهانی قطع کنید، به این دلیل که با توقف ناگهانی داروی کلونازپام 2 ممکن است، بیمار علایم شدیدتری را تجربه کند. امکان دارد پزشک شما این طور مصلحت بداند که دارو را به صورت تدریجی کم کنید. در صورت فراموش کردن دوز مصرف کلونازپام 2 نیازی نیست که در نوبت بعدی آن را دو برابر مصرف کنید. بلکه کافی است دوز همان وعده را مصرف کنید.

5 مزایای قرص کلونازپام 2

بهترین داروخانه آنلاین درباره مزایای مصرف این دارو می گوید، این دارو برای مواد مختلفی استفاده می شود که به شرح زیر می باشد.

افرادی که بر اساس دستور پزشک این دارو را مصرف می کنند قابلیت این را دارند که با کاهش تنش های عصبی تن و اضطراب روبرو شوند. یکی از مهمترین مزیت های این دارو ایجاد آرامش و کاهش اضطراب می باشد.

استفاده از قرص کلونازپام 2 برای خواب

یکی از مزایای استفاده این قرص استفاده از آن به عنوان خواب آور و آرامبخش می باشد. مصرف این دارو باعث افزایش تمرکز و آرامش ذهن در افراد می شود.

درمان اضطراب و حمله های پنیک

معمولا این قرص را برای کاهش اضطراب و استرس در افراد تجویز می کنند. حملات پنیک، درمان استرس های شدید و. اضطراب های مزمن با استفاده از این قرص در برخی موارد درمان و در برخی دیگر تحت کنترل در می آید.

استفاده از کلونازپام 2 برای ترک مخدر

از دیگر مزایای این قرص با دستور پزشک برای معتادان به مصرف الکل و مواد مخدر مفید است. می توانید از این دارو برای ترک محرک هایی نظیر کوکائین، آمفتامین، شیشه و … استفاده کنید.

تشنج و صرع

یکی دیگر از مواردی که به عنوان مزایای درمانی برای مصرف این دارو به شمار می رود، مصرف آن برای درمان تشنج و صرع می باشد. با استفاده از این قرص فعالیت گابا در مغز افزایش پیدا می کند. به این طریق تحریکات عصبی و تشنج ها تحت کنترل قرار خواهند گرفت.

کنترل اسپاسم و گرفتگی عضلانی

کنترل سندروم پای بی قرار

با استفاده از این قرص می توانید از مزایای آن نیز بهره مند شوید.

5 مزایا و عوارض مصرف قرص کلونازپام 2

5 عوارض قرص کلونازپام 2

قرص کلونازپام مانند هر داروی دیگری دارای عوارض نسبی می باشد. بهترین داروخانه تهران درباره ی عوارضی که در برخی از افراد بروز می کند مواردی را ذکر کرده است.

  •             خواب آلودگی
  •             سرگیجه
  •             احساس ضعف
  •             اختلالات حافظه
  •             کاهش هماهنگی حرکتی
  •             خستگی
  •             ضعف

مواردی هستند که به عنوان عوارض این دارو شناخته می شود.

عوارض کلونازپام بر مغز

داروخانه دکتر همایون ذاکری قصد دارد، درباره عوارضی که این دارو بر روی مغز می گذارد، مواردی را در ادامه ذکر خواهد کرد. البته تا به امروز درباره اثرات طولانی مصرف این دارو اقدام به تحقیقاتی شده است، که این تحقیقات هنوز در دست بررسی می باشد. البته برخی از متخصصان در دنیای پزشکی اعتقاد دارند که مصرف این دارو در طولانی مدت ممکن است بر روی عملکرد مغز تاثیر بگذارد.

بر اساس برخی از تحقیقات مشخص شده که مصرف این دارو می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد. بر اساس این نظریه افرادی که بیش از 10 سال این دارو را مصرف کرده اند، 30 درصد بیش از سایر افراد دیگر در معرض ابتلا به آلزایمر هستند. جالب است بدانید که این پژوهش ها تنها ارتباط بین این دارو و خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد. البته هنوز یک پاسخ قطعی در این زمینه وجود ندارد.

یکی دیگر از مواردی که ذکر شده در اثر تاثیر این بیماری بر روی مغز اتفاق می افتد امکان ابتلا به روان پریشی است. در برخی از افراد بعد از مصرف این دارو ممکن است، علائم روان پریشی مشاهده شود. یعنی فرد دچار توهم، اختلال در تشخیص، هذیان و اختلال در قضاوت شود. البته باید توجه داشته باشید که عوارض قرص کلونازپام بسیار خفیف است و با قطع دارو نیز رفع می گردد.

در برخی از موارد که بسیار نادر است و کمتر مشاهده شده امکان دارد این دارو به فرد بیمار آسیب مغزی وارد کند. این آسیب ها می تواند باعث کاهش سلول های مغزی شود، یا حجم مغز را کاهش دهد.

مکانیسمی که باعث آسیب به مغز توسط کلونازپام می شود،هنوز به شکل دقیق مشخص نشده است. اما پژوهش ها نشان می دهد که امکان دارد این دارو با کاهش جریان خون به مغز به آن آسیب وارد کند. درباره احتمال خطر آسیب مغزی به وسیله کلونازپام 2 بستگی به دوز دارو و مدت زمانی که فرد آن را مصرف می کند دارد. افرادی کهنسال و کسانی که بیماری های زمینه ای دارند، یا به مصرف الکل و مواد مخدر اعتیاد دارند بیشتر از سایرین در معرض آسیب مغزی در حین مصرف این دارو هستند.

نشانه های آسیب مغزی بعد از مصرف کلونازپام 2 به شکل زیر بروز می کند:

  • اضطراب
  • تغییرات رفتاری
  • اختلالات خواب
  • کاهش حافظه و ذخیره
  • کاهش عملکرد شناختی
  • افسردگی

افرادی که این عوارض را مشاهده می کنند باید بلافاصله با پزشک معالج خود تماس بگیرند. مدت زمانی که برای عوارض کلونازپام بر روی مغز گزارش کرده اند تحت تاثیر عوامل متعددی است. مقدار این دارو در خون، سرعت متابولیسم و مواد دیگری که در خون وجود دارد همه بر روی این موقعیت تاثیر می گذارند. در حالت کلی می توانیم به این نکته اشاره کنیم که قرص کلونازپام 2 دارای نیمه عمر نسبتا طولانی می باشد. یعنی مدت زیادی طول می کشد که این دارو از بدن فرد دفع شده و اثرات آن از بین برود. در برخی موارد 30 تا 40 ساعت و گاهی 18 تا 60 ساعت طول می کشد تا تاثیرات آن از بین برود.

5 مزایا و عوارض مصرف قرص کلونازپام 2

قرص کلونازپام برای چه مواردی تجویز میشود؟

همانطور که در ابتدای امر اشاره کردیم قرص کلونازپام را برای کنترل تشنج و حملات پانیک، کنترل تشنج، صرع و … مورد استفاده قرار می دهند. در برخی موارد نیز از این دارو به عنوان یک داروی ضد افسردگی استفاده می کنند. در حالت کلی می توانیم بگوییم این دارو برای درمان اختلال روانی خواب ناله، اضطراب، اختلالات هراس، اختلالات مربوط به تشنج ، بی قراری حرکتی، در برخی موارد به عنوان داروی مسکن مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی این دارو  برای مواردی استفاده می شود که به مشکلات عصبی مربوط می شود. معمولا مصرف این دارو در کوتاه مدت تجویز می شود.

چه کسانی نباید از قرص کلونازپام استفاده کنند؟

بهترین داروخانه آنلاین در رابطه منع مصرف این قرص برای افراد مواردی را ذکر می کند. برخی از افراد به دلیل مشکلاتی که دارند، با منع مصرف این دارو مواجه هستند. این افراد شامل کسانی هستند، که بیماری شدید کلیوی دارند. مصرف این دارو توسط افراد دارای این بیماری ممکن است منجر به فرایند متابولیزه گردد و بدن نتواند این دارو را پاک کند. افراد دارای بیماری کلیوی باید از مصرف این دارو اجتناب کنند.

کسانی که دارای ضعف ایمنی دارند افراد مناسبی برای مصرف این دارو نیستند مصرف آن باعث می شود که ضعف عضلانی و خواب آلودگی به وجود بیاید. این امر برای افراد مبتلا به بیماری هایی مانند آسم و آمفیزم بسیار خطر دارد.

بیماران روانی با مشکلات اسکیزوفرنی نباید این دارو را مصرف نمایند. افرادی که به مصرف مواد مخدر و الکل اعتیاد دارند نیز گزینه مناسبی برای مصرف این دارو نیستند. معمولا به خانم هایی که در دوران بارداری و شیردهی هستند نیز توصیه می شود که از مصرف این دارو خودداری نمایند. با توجه به اینکه کلونازپام می تواند به وسیله جفت به جنین منتقل شود مصرف آن خطرناک می باشد.

موارد احتیاط و منع مصرف قرص کلونازپام

بهترین داروخانه تهران قصد دارد مواردی را به عنوان احتیاط و منع مصرف برای این دارو  را ذکر کند. پیش از مصرف ترکیبات دارو را بررسی کرده و در صورت امکان بروز حساسیت از مصرف آن خودداری نمایید.

این دارو در برخی از بیماران می تواند منجر به اعتیاد شود. بنابراین افرادی که سابقه ی مصرف الکل و اعتیاد به دارو دارند باید این دارو را تحت نظر پزشک مصرف کنند یا آن آن را با دوزهای بسیار پایین استفاده کنند.

دارو را نباید به صورت ناگهانی قطع کنید، زیرا قطع آن باعث بروز مشکلاتی نظیر تشنج،اضطراب، تحریک پذیری و بی خوابی می شود.

افراد دارای مشکلات تنفسی باید این دارو را با احتیاط مصرف کنند زیرا کلونازپام می تواند باعث کاهش تنفس در افراد شود.

افرادی که دارای سابقه ی روانی خاصی هستند باید مصرف این دارو را تحت نظر پزشک انجام دهند. به این دلیل که مصرف آن می تواند باعث تغییرات رفتاری و روانی مانند تفکرات خودکشی، تحریک پذیری و افسردگی منجر شود. مصرف این دارو باعث تغییر در خلق و خوی افراد می شود.

معمولا کلونازپام را در دوران بارداری در صورت نیاز شدید افراد تجویز می کنند. بهتر است تا جایی که امکان دارد از مصرف این دارو صرف نظر شود.

افرادی که بیماری های نارسایی کلیوی و کبدی دچار هستند باید این دارو را با احتیاط مصرف نمایند. به این علت که مصرف آن می تواند باعث تشدید مشکلات کلیوی و کبدی گردد.

5 مزایا و عوارض مصرف قرص کلونازپام 2

 تداخلات دارویی قرص کلونازپام

داروخانه دکتر ذاکری توصیه می کند برخی از داروها بر نحوه عملکرد کلونازپام تأثیر می گذارند و احتمال بروز عوارض جانبی را افزایش می دهند. بنابراین لازم است،قبل از شروع مصرف کلونازپام، در صورت مصرف هر یک از این داروها به پزشک اطلاع دهید:

  1. داروهای ضد تشنج که برای درمان صرع استفاده می شود
  2.  داروهای ضد روان پریشی یا ضد افسردگی که برای درمان مشکلات سلامت روان و افسردگی استفاده می شود
  3.  داروهای خواب آور که برای درمان اضطراب یا مشکلات خواب استفاده می شود
  4.  داروهای مورد استفاده برای درمان اسپاسم عضلانی مانند باکلوفن یا تیزانیدین

 داروهای مورد استفاده برای کاهش فشار خون، از جمله مهارکننده های ACE مانند انالاپریل یا لیزینوپریل، مسدودکننده های کانال کلسیم مانند آملودیپین یا فلودیپین، یا دیورتیک ها مانند اینداپامید یا بندروفلوم تیازید.

  1.  آنتی هیستامین های خواب آور (آرام بخش) مانند کلرفنیرامین یا پرومتازین
  2.  مسکن های قوی مانند کدئین، متادون، مورفین، اکسی کدون، پتیدین یا ترامادول
  3.  سایمتیدین، دارویی برای مشکلات معده و سوزش سر دل
  4.  ریفامپیسین، دارویی برای درمان عفونت های باکتریایی
  5.  داروهای ضد قارچ مانند فلوکونازول

علاوه بر موارد بالا توصیه می شود داروهای گیاهی برای اضطراب یا بی خوابی مانند سنبل الطیب یا گل ساعتی را با کلونازپام مصرف نکنید. آنها می توانند اثرات خواب آلودگی کلونازپام را افزایش دهند و همچنین ممکن است عوارض جانبی دیگری داشته باشند. اطلاعات کافی وجود ندارد که بگوییم سایر داروهای مکمل، داروهای گیاهی و مکمل ها برای مصرف با کلونازپام بی خطر هستند.

 قیمت قرص کلونازپام 2

قیمت قرص کلونازپام 2 به عوامل مختلفی بستگی دارد، که شامل کیفیت مواد اولیه مورد استفاده در این دارو می باشد. علاوه بر این میزان عرضه و تقاضا نیز بر روی قیمت این دارو تاثیر زیادی دارد. برند و نوساناتی که در بازار ارز وجود دارد همه به عنوان عواملی هستند که بر روی قیمت این قرص تاثیر می گذارد. قیمت قرص هایی که در داخل تولید شده اند با نمونه های خارجی نیز متفاوت می باشد.

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم 5 مزایا و عوارض مصرف قرص کلونازپام 2 را به همراه موارد دیگر مورد بررسی قرار دهیم. یکی از مهمترین موارد برای خرید این قرص انتخاب مراکز معتبر نظیر داروخانه دکتر همایون ذاکری می باشد. این داروخانه امکان خرید آنلاین و راحت را برای افراد در سراسر کشور به وجود آورده است.

 سوالات متداول

آیا قرص کلونازپام 2 اعتیاد آور است؟

اگر کلونازپام را برای مدت کوتاهی (2 تا 4 هفته) مصرف کنید، احتمالاً اعتیادآور نیست. اگر بیش از 2 تا 4 هفته آن را مصرف کرده اید، در صورتی که نیاز باشد مصرف آن را متوقف کنید، پزشک دوز شما را به تدریج کاهش می دهد. اگر تا به حال با الکل یا مواد مخدر یا داروی خاصی اعتیاد داشته اید احتمال بیشتری دارد که به این قرص اعتیاد پیدا کنید. در واقع مصرف این قرص در دراز مدت می تواند اعتیاد آور باشد.

آیا  قرص کلونازپام 2 خواب آور است؟

این دارو را به عنوان این یک بنزودیازپین (عامل ضد اضطراب یا ضد اضطراب) و ضد تشنج (داروی ضد تشنج) شناخته می شود. این دارو به عنوان یکی از داروهای خواب آور قوی محسوب می شود و از آن برای کنترل تشنج استفاده می کنند. مهمترین عوارض جانبی در این دارو احساس سرگیجه، ضعف و خواب آلودگی می باشد.

آیا  قرص کلونازپام 2 باعث چاقی میشود؟

در برخی از افراد ممکن است این دارو منجر به تغییرات در اشتها و کاهش فعالیت شود که در دراز مدت منجر به اضافه وزن خواهد شد.

4- عوارض قرص کلونازپام چیست؟

مانند بسیاری از داروها، قرص کلونازپام ممکن است عوارض جانبی خفیف و جدی ایجاد کند. فهرست‌های زیر برخی از عوارض جانبی رایج‌تر را که قرص‌های کلونازپام ممکن است ایجاد کنند، شرح می‌دهند. این لیست ها شامل همه عوارض جانبی احتمالی نمی شود.به خاطر داشته باشید که عوارض جانبی دارو می تواند به موارد مختلفی نظیر سن شما،سایر شرایط سلامتی که دارید،سایر داروهایی که ممکن است مصرف کنید بستگی دارد.

پزشک یا داروساز شما می تواند در مورد عوارض جانبی احتمالی قرص کلونازپام بیشتر به شما بگوید. آنها همچنین می توانند راه هایی را برای کمک به کاهش عوارض جانبی پیشنهاد کنند.

5- آیا مصرف این قرص برای کودکان مجاز است؟

در صورت نیاز این دارو باید با احتیاط و تحت نظر پزشک برای کودکان مورد استفاده قرار بگیرد. به این دلیل که امکان دارد کودکان در سنین پایین با عوارض جانبی جدی مواجه شوند. این قرص نباید هرگز بدون هماهنگی پزشک برای کودکان مصرف شود.